Nieuwsbericht
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 
Bestuur

Van het bestuur

Nieuws afbeelding 31-10-2018
Beste leden, vrijwilligers en andere betrokkenen bij HC Zwolle,

Er was u een regelmatige update beloofd vanuit het bestuur, dus bijgaand de 2-de update over het reilen en zeilen bij ons cluppie! De afgelopen weken hebben weer een aantal superleuke en goede initiatieven plaatsgevonden bij HC Zwolle.

Ik noem er een paar. Zo is 2 weken geleden op zaterdag weer het scholenhockeytoernooi georganiseerd op onze vereniging door de Jongste Jeugd commissie. Het was een groot succes ook dit jaar weer met vele enthousiaste basisschoolkinderen natuurlijk. Heel belangrijk om ons als vereniging zo positief te blijven promoten bij de Jongste Jeugd, want het is de jeugd die de toekomst heeft. Dank Jongste Jeugd commissie!

Dan de prestaties van onze Top-Jeugd A en B-teams. Voor het eerst in onze geschiedenis spelen zowel de Meiden A+B als de Jongens A+B in de landelijke Jeugdcompetitie mee. De meiden op het allerhoogste niveau, en de de Jongens op het niveau net daaronder. Dat is een boost voor deze teams zelf natuurlijk, maar ook een teken dat we als HC Zwolle goede stappen zetten om richting toekomst onze vlaggenschepen H1 en D1 aan te vullen met onze talentvolle jeugd. De eerste competitieronde op landelijk niveau zit er al weer op, en met 2 keer winst, een gelijkspel en 1 verlies, is dat een prima uitgangspositie voor het verdere verloop voor deze teams.

De zaalhockeycommissie is razend druk om ook komend seizoen zoveel mogelijk teams weer te laten zaalhockeyen. Dat is een enorme logistieke puzzel, niet in de laatste plaats omdat we als HC Zwolle geen eigen ‘thuishonk’ hebben. De blaashal is nog in ontwikkeling. Om op al die verschillende plaatsen voldoende scheidsrechters te hebben is een schier onmogelijk opgave, en die puzzel vraagt erg veel van alle betrokkenen. Hoe mooi is het dan dat zich maar liefst 30 nieuwe scheidsrechters hebben aangemeld om alle zaalhockeywedstrijden te begeleiden. De arbitragecommissie gaat ze nu razendsnel opleiden en deze nieuwe vrijwilligers zullen op korte termijn hun eerste wedstrijd fluiten. Op voorhand een groot applaus voor de commissie en deze nieuwe scheidsrechters!

Met behulp van een aantal geweldige vrijwilligers hebben we 2 weken geleden ook een Noord-Ierse school mogen ontvangen op onze vereniging. In Noord-Ierland wordt hockey niet gespeeld in club-, maar in schoolverband (en meestal op gravel in plaats van kunstgras). Een 3-tal klassen hebben oefenpotjes gespeeld tegen een 3 breedte-teams van onze club. Het was even gok qua hockey-niveau van de Noord-Ierse meiden, maar dat bleek goed ingeschat en alle teams waren goed aan elkaar gewaagd. Dankzij de inzet en flexibiliteit van vrijwilligers, de trainers en de meiden zelf werd het een heel gezellige hockeyavond op een doordeweekse dag. Niet in de laatste plaats omdat onze foodmanager Anneclair voor alle meiden een heerlijke pasta-maaltijd (50x!) uit de keuken wist te toveren. Jullie kunnen je voorstellen dat de school uit Noord Ierland graag weer een keer langskomt voor een paar oefenpotjes.

De pizza’s van Anneclair zijn inmiddels bekend en niet aan te slepen op sommige dagen. Onze eigen teams en ook die van de bezoekende clubs organiseren soms een spontaan pizza-feest. Fijn om te zien dat we blijkbaar voorzien in een behoefte, en het draagt zeker bij aan de gezelligheid op onze club. Wist u trouwens dat er ook maaltijden besteld kunnen worden voor een klein prijsje ( € 6)?! De eerste gezinnen en teams hebben hier al gebruik van gemaakt, want het is lekker en praktisch! 

Tenslotte: er gebeurt nog veel meer achter de schermen. Daarover over een maandje meer nieuws. Dan weten we waarschijnlijk ook wat de Grote Clubactie heeft opgeleverd. Onze vrijwilligersmakelaar is druk bezig met een inventarisatie van alle beschikbare functies in onze vereniging. Ik wil u graag verzoeken om er eens rustig over na te denken: waar ben ik goed in, en zou ik dat talent in willen zetten op de hockeyclub?! De hockeyclub heeft u hard nodig. We hebben wat mensen nodig die kunnen helpen de horeca verder te versterken, we willen graag een paar feestjes organiseren en diverse commissies zijn op zoek naar versterking. Kost het veel tijd? Nee hoor, helemaal niet, mits we er met zijn allen de schouders onder zetten. Dus wordt u binnenkort benaderd voor een klusje bij HC Zwolle? U bent van harte welkom als vrijwilliger en 1 ding is zeker: u krijgt er zeker geen spijt van.

Tot langs de lijn!

Een sportieve groet,

Gerelateerde nieuwsberichten

Bestuursvacatures

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram