Nieuwsbericht
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 
Nieuws

Kids First bij HC Zwolle

Nieuws afbeelding 18-3-2019

De HC Zwolle neemt met drie jeugdteams deel aan een groot landelijk onderzoeksproject 'Kids First'.Onder de vlag van dit onderzoek gaan wij bij de HC Zwolle bouwen aan een veilig sportklimaat. Hierbij zetten wij het kind centraal en gaan wij focussen op plezier, positieve coaching en sociale veiligheid. Immers,jeugdsport draagt bij aan een aantal positieve aspecten zoals zelfvertrouwen.

Sport is goed voor ons; goed voor de gezondheid, voor het zelfvertrouwen en voor de sociale integratie. Maar sport staat bovenal voor plezier. Wij ervaren helaas dagelijks dat dit niet altijd vanzelfsprekend is.De #MeToo discussie is jullie vast niet ontgaan. Ook in de sport is dit een groot probleem. 

Naast seksuele intimidatie, is er soms sprake van verbaal of fysiek grensoverschrijdend gedrag. De cijfers liegen er niet om. Ongeveer 1 op de 10 jeugdigen onder 18 jaar krijgt te maken met seksuele intimidatie en/of fysiek geweld en zelfs 1 op de 4 jeugdigen met pesten. Het is dus goed dat er veel aandacht is voor een veilig sportklimaat. In dat kader gaat de HC Zwolle deelnemen aan het onderzoeksproject 'Kids First, towards a pedagogical sport climate'.

'Kids First' is een initiatief van Hogeschool Windesheim, in samenwerking met Hanzehogeschool Groningen, Haagse Hogeschool, Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Mulier Instituut, Kennispraktijk, NOC*NSF, KNHB en KNVB. Het onderzoek vindt plaats in de leeftijdsgroep van 12-15 jarigen, bij 4 voetbal verenigingen en 4 hockeyverenigingen in 4 gemeenten: Zwolle, Arnhem, Rotterdam en Utrecht.

De vraag is hoe sportverenigingen een pedagogisch sportklimaat tot stand kunnen brengen.Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en enkele andere partnerfinanciers waaronder NOC*NSF.De HC Zwolle ziet het als een enorme kans en uitdaging om aan dit project mee te mogen doen!

 
Bijlage Kids First Brochure online.pdf

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram