Nieuwsbericht
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header image001.jpg header image002.jpg header image003.jpg header image004.jpg header image005.jpg header image006.jpg header image007.jpg header image008.jpg header image009.jpg header image010.jpg _DSC9803.jpg
 
Zaalhockey

Zaalkampioenen

Nieuws afbeelding 10-2-2020

JD1 ongeslagen kampioen

Het is zondag. Gretig staan de mannen van JD1 klaar om te sprinten zodra het eerste fluitsignaal is gegaan. Jonge honden die weer los mogen. Voorover gebogen, hyena’s, klaar voor de aanval. Eindeloos gretig om te scoren en direct daarna weer door te gaan.

En scoren dat deden ze, en winnen ook. Alle 10 wedstrijden eindigden in winst en er werd maar liefst 147 x gescoord!! Een gemiddelde van bijna 15 per wedstrijd met een ongekend grote uitslag tegen Sneek van 32-0. Voor de tegenstander natuurlijk niet leuk. En bijna iedereen scoorde, inclusief keeper Fábián. Dit mooie team is dan ook dik verdiend kampioen geworden.

En een team, dat is het. Ieder heeft hierin zo z’n rol. Hugo is de waardige aanvoerder achterin. Hij houdt het overzicht, passt zuiver en verdeelt het spel. Ivar, al net zo stabiel en een kei in strafcorners, Tycho die kapt en draait en mooie gaatjes ziet. Fábián, de keeper van de mooie reddingen en effectieve slidings bij strafcorners. Thomas, snel en sterk aan de bal, goed kijkend naar een assist. Mart, de man die iedereen uitspeelt met z’n mooie acties. Maarten de spil op het middenveld, overzicht houdend en verdelend. Thijmen de snelle man voorin, die die onmogelijke bal nog wél haalt. Laurens die het graag en hard afmaakt, Lucas die de kleine gaatjes benut om te scoren. Simon, fel en fanatiek, de luis in de pels. Caesar, sterk en behendig, en tot slot geraffineerde Raphael die z’n eigen trucjes verzint.

Al met al een prachtig team dat samen speelt, combineert en zoveel spelplezier uitstraalt. Het is zo’n genot om naar te kijken dat zelfs de verliezende tegenstander ervan geniet en ons erop aanspreekt dat het zo mooi is om naar te kijken.

De jongens doen dit natuurlijk allemaal niet helemaal alleen. We zijn super blij dat Thiemo al z’n energie en kunde aan onze jongens wil geven. Zoveel extra inzet, niks is te gek. En dat zien we in het spel van de mannen terug. Ze groeien stuk voor stuk. Dankjewel Thiemo! En Karin is de perfecte rechterhand. Met veel gevoel voor alles en iedereen regelt zij vol enthousiasme alle dingen erom heen. Een ideaal duo.

Namens de ouders van JD1,

Irene van Heerde
JE8: ongeslagen zaalkampioen!

Zaterdag 8 februari 2020 zijn 15 jongens uit de drie JE8 teams, spelend onder de noemer J8E1, ongeslagen zaalkampioen geworden. Deze jongens (op de foto ontbreken er 3), die voor het eerst zaalcompetitie speelden, wisten alle 12 wedstrijden te winnen.

Achteraf bleek de eerste wedstrijd tegen Groningen J8E1, die met 1-0 gewonnen werd, de meest close uitslag te zijn. Zaalkampioen worden zonder ook maar één wedstrijd te verliezen of gelijk te spelen; een ongelooflijk knappe prestatie van deze jongens!

Super gedaan Ivan, Fedor, Jurre, David, Hidde H., Roemer, Rick, Pepijn, Tymen, Hidde S., Süleyman, Stijn, Thiemo, Justin en Kas.

Met dank ook aan Jarst en Reindert van Essen uit JA1 voor de zaaltrainingen en aan Wilco Prins voor de keeperstrainingen in de zaal.
Meisjes MC3 stormachtig zaalkampioen!

Zaterdagavond is MC3 ‘plotseling’ zaalkampioen geworden in de 1ste klasse.

We hadden alles tot in de puntjes voorbereid om zondagmiddag onze kampioenswedstrijd te spelen. In plaats van ‘de wedstrijd’ en een gepland kampioensfeest barstte vandaag de storm Ciara los. Gisteravond lazen we op de site van de KNHB dat zondag alle zaalhockeywedstrijden waren afgelast vanwege de naderende storm. Gevolg geen kampioenswedstrijd maar wel kampioen!

Onverwacht? Nee, zeker niet. Met 8 gewonnen wedstrijden, 2 gelijke spelen en een doelsaldo van plus 39 valt er niets af te dingen op de prestatie van deze meiden. Een degelijke opbouw, een solide verdediging, individuele acties maar vooral samen loeren op kansen en vervolgens scoren maken dit team.

Opmerkelijk? Ja, eigenlijk wel. Ze hebben alle wedstrijden gespeeld zonder een vaste keeper. In de winterstop stopte de keeper noodgedwongen omdat ze hockey niet meer kon combineren met de selectietrainingen en wedstrijden van haar andere sport basketbal. 4 speelsters hebben in de zaal bij toerbeurt op het doel gestaan en hebben dat achteraf gezien meer dan uitstekend gedaan.

Alieke, Annemijn, Giulia, Isa, Jesk, Kiki, Lis, Lise, Norah-Linn, Puk, Roos, Sophie en Tess we hebben genoten van jullie en van harte gefeliciteerd met het behaalde zaalkampioenschap! Coaches, trainer en teammanager bedankt voor jullie bijdragen aan deze prestatie.
Afgelopen zondag is meisjes D7 zaalkampioen geworden in de tweede klasse! Een superprestatie met 9 gewonnen partijen, 1 gelijk spel en maar 2 keer verloren. De meeste meiden speelde voor het eerst in de zaal.

Als compleet eerstejaars D-team namen zij het voornamelijk op tegen oudere/grotere meiden. Als beloning ontvingen zij een medaille met hun eigen naam erop. Gefeliciteerd dames! Knap gedaan! 

Zaterdag 1 februari is het meisjesteam D9, gemixed met speelsters van D12 en speelster van D10 zaalkampioen geworden in hun competitie. In de allerlaatste wedstrijd tegen de Graspiepers uit Drachten hebben de meiden het beslist. Door te winnen met 9 - 1.


 JD2 ook oppermachtig in de zaal

Na een kampioenschap in de najaarscompetitie op het veld zijn de jongens van JD2 nu ook kampioen geworden in de zaal. Met een positief doelsaldo van 46 in 7 wedstrijden, vierden zij zondag 21 januari 2020 hun kampioenstitel met zelfgebakken taart, veel muziek en (kinder)champagne.

In de zaalcompetitie met Sneek JD1, Groningen JD2 en GHBS JD12C bood vooral Groningen de nodige weerstand. De laatste wedstrijd tegen deze sterke ploeg werd dus een pittig duel voor Zwolle JD2. Al snel kwamen zij op 1-0 voorsprong maar dat werd net zo snel weer gelijk getrokken door de Groningers. Het thuispubliek zat gespannen en met veel enthousiasme langs de kant. De spanning en strijd in het veld was zichtbaar en hoorbaar tot aan de tribunes. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist op 6-6 gelijkstand en daarmee was het onverschrokken team JD2 hoe dan ook kampioen.

In de laatste wedstrijd van die dag, Sneek tegen Zwolle, stond niets meer op het spel en hadden de jongens bedacht om keeper Hugo in het veld te zetten en Ben als goalie. Dat werd een dolle boel, Ben stopte de ballen onverschrokken en Hugo maakte zelfs een goal. Mooi om te zien hoeveel het team elkaar gunt en hoe sportief ze zijn. HCZ JD2 won deze wedstrijd met 11-1.

Alle deelnemers aan de zaalcompetitie werden bedankt door de coaches van HC Zwolle en kregen door de jongens van JD2 een mooie medaille omgehangen. Ben, Jasper, Joris, Olivier, Daan, Jan Julius, Maurits, Thijmen, Timo, Laurens, Cas, Gijs en Hugo gingen dolgelukkig met deze overwinning naar huis en kunnen terugkijken op een prachtige en succesvolle zaalcompetitie.

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

 

Instagram