Nieuwsbericht
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header image001.jpg header image002.jpg header image003.jpg header image004.jpg header image005.jpg header image006.jpg header image007.jpg header image008.jpg header image009.jpg header image010.jpg _DSC9803.jpg
 
Nieuws

Coronavirus van invloed op hockeysport

Nieuws afbeelding 7-5-2020

Update 6 mei, 20.25 uur

Het kabinet heeft op dinsdagavond 6 mei de coronamaatregelen binnen de sport per 11 mei versoepeld. Dat betekent dat ook hockeyers met een leeftijd van 18+ per 11 mei weer kunnen gaan trainen, onder voorbehoud van een goedgekeurd protocol. 
Want ook deze trainingen zijn alleen maar mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt. NOC*NSF, de KNHB en andere sportbonden werken daarom aan een algemeen sportprotocol net zoals dat eerder is opgesteld voor kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar. 

Daarop aansluitend werken we binnen de hockeysport met een hockeyspecifiek protocol, ook voor senioren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met beperkt aantal personen en begeleiders op het veld, te allen tijde 1,5 meter afstand houden, geen wedstrijden en toernooien en regels met betrekking tot gebruik van materialen.

De KNHB hoopt een protocol voor de leeftijdscategorie 18+ en een algemeen geldend sportprotocol vrijdag aan het einde van de dag te kunnen delen met de verenigingen. Op die manier zorgen we er gezamenlijk voor dat de verdere openstelling op een veilige manier mogelijk is.

Daarnaast werd ook bekend dat competities wellicht weer kunnen starten per 1 september, maar dan zonder publiek. Ook hierover hopen we zo snel mogelijk meer informatie te kunnen geven.

De bestaande maatregelen met betrekking tot de jeugd zoals voorafgaand aan 29 april aangekondigd, blijven onveranderd bestaan. Dat betekent onder andere dat de clubhuizen gesloten blijven en dat het – passend binnen het protocol – alleen mogelijk is te trainen. Het spelen van wedstrijden of toernooien is niet toegestaan. Zie ook de veelgestelde vragen.

Update 1 mei, 09.00 uur

Sinds de persconferentie van 21 april weten we dat het voor jeugd in de basisschoolleeftijd (t/m 12, D-jeugd) en jeugd van 13 tot en met 18 jaar (C- tot en met A-jeugd) per 29 april weer mogelijk is te starten met sporten. Daarbij geldt voor de groep 13 t/m 18 jaar dat daarbij de 1,5 meter afstand in acht moet worden genomen. Ook voor Parahockeyers (G en LG) in de leeftijd tot en met 18 jaar gelden dezelfde regels als voor de jeugdspelers. Om aan deze voorzichtige herstart op de juiste manier invulling te kunnen geven op de verenigingen zijn protocollen en formats nodig.

NOC*NSF en de sportbonden hebben hard gewerkt aan een protocol dat er richting aan moet geven hoe er gesport kan worden op de verenigingen door de jeugd (vanaf 29 april). Inmiddels is er een algemeen sportprotocol en een sport specifiek hockeyprotocol (dat aansluit op het algemene protocol). Daarnaast zijn er diverse formats beschikbaar die gebruikt kunnen worden als trainingsstof.

 

Bron KNHB

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram