Verslag
Header 2 17 november 2019.jpg Header 3 17 november 2019.jpg Header 4 17 november 2019.jpg Header 5 17 november 2019.jpg Header 6 17 november 2019.jpg Header 7 17 november 2019.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg Heren 1 strafcorner.jpg hockey 17112019 001adj01.jpg hockey 17112019 003adj01.jpg hockey 17112019 008adj01.jpg hockey 17112019 016adj01.jpg _DSC9803.jpg
 

Jongens C2 - O.H.C. Bully JC1: 7 - 2

Gespeeld op: 12-10-2019

Waar eindigt dit met JC2.....de Topklasse?

Enigzins verbaasd kijken we met elkaar vanaf de bank na 70 minuten naar het scorebord. Staat het er nou echt....7-2? Ja, het staat er echt (zie foto).

De tweede wedstrijd tegen Bully als sterkste tegenstander in de competitie alleen nu thuis. Daar waar JC2 vorige week nog wat moeite had met deze tegenstander was er deze week geen vuiltje aan de lucht en werd Bully bij vlagen zelfs overklast.

Tijdens de teambespreking (zie foto's) waren de jongens toch weer enigzins gespannen. Niet vreemd, Bully zou er immers op gebrand zijn hun verlies van vorige week goed te maken op het azuurblauwe kunstgras van Zwolle. Eenmaal op het veld aangekomen begon JC2 dapper en strijdvaardig aan de warming-up (zie foto) als altijd. Eindelijk voor het eerst allemaal in het nieuwe thuisshirt overigens (zie foto). Zou er vandaag dan echt iets moois in de lucht hangen?

Hard klonk de yell (zie foto) en we waren begonnen....

Tijdens het inspelen sprak de JC2 staf met de coaches van de tegenpartij. Ze hadden de video die ze vorige week hadden gemaakt van de hele wedstrijd grondig bestudeerd met het team en wat opviel was dat ze eigenlijk alleen een paar kleine foutjes achterin hadden gemaakt wat ze uiteindelijk de winst had gekost. Dat zou deze wedstrijd helemaal goed komen bij Bully en ze hadden er zin in. Toen nog wel.....hadden ze de video nog maar wat beter geanalyseerd. Coach Tjeerd, wat kan deze man trouwens een team smeden, had de arbitrage de tip gegeven om goed te letten op het leveren van commentaar en praten in het veld. Dat was iedereen vorige week namelijk negatief opgevallen. Nou dit heeft Bully geweten...

Een groene kaart via een speler voor negatieve gebaren en gepraat door een van de coaches, gevolgd door later een gele kaart voor hun bepalende speler waardoor ze een tijd lang met 10 man stonden. Bully leek helemaal de kluts kwijt. Niet alleen door een optredende arbitrage maar zeker ook door een ijzersterk JC2 dat weer het ene na het andere mooi uitgespeelde velddoelpunt liet zien. Een verdediging die staat als een huis, een goed verbindend middenveld en een vlijmscherpe voorhoede. Dit lijken haast wel de ingredienten van een kampioensteam.....

Het is rust na de twee eerste kwarten en er staat 3-1 op het scorebord (zie foto) dat de staf deze week wel aan de praat had kunnen krijgen waardoor het enigzins op middelbare leeftijd zijnde publiek ook zonder bril goed het score-verloop kon bijhouden. Gezien het wedstrijdbeeld moest het wel heel gek lopen wilde JC2 dit nog uit handen geven. Dit gebeurde ook niet. Na een paar extra oppeppers in de dug-out (zie foto's), eigenlijk in het geheel niet nodig gezien de intrinsieke wil om te winnen van dit team, werd de uiteindelijke eindstand zelfs ruim verdubbeld. Na het eindsignaal waren de jongens in extase, wat een belangrijke stap richting het kampioenschap in de subtopklasse! De mannen van Bully stonden er verslagen bij en menig stick vloog na een harde stuiter op de grond door de lucht. Het besef dat ze flink klop hadden gekregen en het kampioenschap nu heel ver weg voor ze lijkt kwam hard aan.

JC2 was inmiddels met hun welverdiende ere-rondje bezig en werd op een luid gejuich en applaus getrakteerd (zie foto's). Terecht, wat een top prestatie! Om het te vieren werd er vanuit de gezamelijke koffiepot een gulle gift gedaan voor de jongens. Een megaschaal met snacks (zie foto) en wat te drinken hetgeen gretig aftrek vond bij de fors in de groei zijnde mannen. De in grote getale aanwezige ouders bleven nog lang gezellig napraten en borrelen op het terras (zie foto's).

En de coach? Die zag dat het WEER goed was.... (zie foto).

Zwolle JC2: 6 gespeeld, 6 gewonnen, 18 punten en een positief doelsaldo van 36 (zie foto). Kijkend naar de titel waar dit verslag mee begon zijn we stiekem toch al een beetje aan het dromen....zou het dan toch echt gaan gebeuren?

Nu eerst een paar weken rust in verband met de herfstvakantie zodat we er zaterdag 2 november thuis tegen het verassend sterker wordende PW weer staan op weg naar mogelijk iets heel moois.

Hey ho, let's go JC2!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
!Oefenwedstrijd Lelystad JC1
Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina JC1
MHC EDE JC2
MHCZutphen JC2
MHCBeuningen JC1
O.H.C. Bully JC1
MHC EDE JC2
MHCBeuningen JC1

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram