Verslag
Header 2 17 november 2019.jpg Header 3 17 november 2019.jpg Header 4 17 november 2019.jpg Header 5 17 november 2019.jpg Header 6 17 november 2019.jpg Header 7 17 november 2019.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg Heren 1 strafcorner.jpg hockey 17112019 001adj01.jpg hockey 17112019 003adj01.jpg hockey 17112019 008adj01.jpg hockey 17112019 016adj01.jpg _DSC9803.jpg
 

MHC EDE JC2 - Jongens C2: 1 - 9

Gespeeld op: 9-11-2019

'Champagne' vloeit voor HCZ JC2 en IDC-C lonkt....

Wordt JC2 dan echt het hóógst spelende C2 team van Nederland? Dat is de vraag die ons als ouders momenteel bezig houdt na de volgende klinkende overwinning van JC2 tegen M.H.C. Ede JC2. Een stroeve wedstrijd waarin je toch wel wat spanning terugzag in het spel van JC2, maar wat wil je er stond nogal wat op het spel: Twee wedstrijden voor het einde van de competitie als breedte team kampioen kunnen worden in de subtopklasse en als C2-team promoveren naar IDC-C.

Wat is IDC-C eigenlijk? De Nederlandse hockeycompetitie is ingedeeld in bonds- en districtscompetities. De bondscompetities worden ook wel landelijke competities genoemd. Bondscompetities zijn competities die over de districtsgrenzen heen gespeeld worden. Districtscompetities zijn competities die worden gespeeld binnen de grenzen van het district zoals de naam al doet vermoeden.

Tot de bondscompetities behoren de volgende competities:

  • Jeugd: Landelijk A en B, Super A, B en C en IDC-C, Landelijke Topklasse en Sub-Topklasse A en B

  • Standaardteams: Hoofdklasse, Promotieklasse, Overgangsklasse en Eerste t/m Vierde klasse

  • Reserveteams West: Hoofdklasse, Overgangsklasse en Eerste klasse

  • Veteranen West: Hoofdklasse, Overgangsklasse, Eerste klasse en Masters (dames 45+)

De bondscompetities vallen onder de verantwoordelijkheid van de bondscompetitieleiding. Kijk hier nog even voor meer informatie over de landelijke jeugdcompetities 2019-2020.

Na een mooie rit met wederom veel auto's en daarmee ook ouders, kwamen we met elkaar aan in Ede alwaar de frisse groene kunstgrasvelden prachtig afstaken tegen het waterige ochtendzonnetje. Veld 2 lag voor ons te wachten om de klus op te gaan klaren. Ede voor wie het wil weten, is trouwens een gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, te vinden op de westflank van de prachtige Veluwe en de zuidelijke Gelderse Vallei en beslaat 32.000 hectare grond en is daarmee 9e grootste gemeente in Nederland.

Na een lekkere warme kop koffie/thee gefinancierd uit de koffiepot, gingen onze jongens met coach Tjeerd voor hun tactische bespreking naar de kleedkamer in het mooie en vrij nieuwe complex van M.H.C. Ede (zie foto).

Op het veld was de rest van de staf inmiddels druk bezig met de overige voorbereidingen. Al vrij snel kwamen onze mannen richting de 'arena' (zie foto).

Enthousiast als altijd én toch ook wel iets gespannen dit keer. JC2 wilde er echter geen kunstgras over laten groeien en begon meteen aan een pittige warming-up (zie foto).

Na de warming-up maar meteen lekker inspelen, het was namelijk best fris, met de ballen uit de van een ouder geleende ballentas omdat onze eigen ballentas vorige week met sleutel en al per abuis in de locker was gezet en we er dus zonder de loper van Wim Brugts niet meer bij konden. De hesjes zaten gelukkig in een apart tasje die iemand anders weer had meegenomen na een verfrissende wasbeurt door een andere ouder.......uh waar was ik ook alweer gebleven?

Oh ja, JC2 op jacht naar het kampioenschap! Na de bekende line-up en yell (zie foto's) klonk het beginsignaal van het voor verbetering vatbare arbitrale duo.

Al vrij snel was het raak, 0-1 voor Zwolle. Al even snel was het 1-1 en in de rest van het eerste kwart kwam JC2 er niet echt lekker in. De spanning was duidelijk terug te zien in het spel. Na het eerste kwart was de JC2 'diesel' echter weer warmgedraaid en werd er toch weer vrij eenvoudig uitgelopen naar de uiteindelijke eindstand van 1-9. Was het de beste wedstrijd van JC2? Nee. Is het doel van het behalen van het kampioenschap behaald? Ja. Met enig onbesef over het behaalde, kwam JC2 na afloop naar de meegereisde ouders (zie foto) waar een verrassing op ze stond te wachten.

Als voorzetje op de goede afloop was er door de ouders 'champagne' verzorgd die na een korte speech van de coach met een knal ontkurkt, leeggespoten en uitgeschonken werd in de dorstige monden van onze spelers en staf (zie foto's). Dolle pret uiteraard en daarna de rommel opruimen door de staf en een oplettende ouder die ervaring schijnt te hebben met 'drank'.

Tijdens de speech van coach Tjeerd werd er met wat ongeloof, wat zijn ze toch heerlijk bescheiden, gereageerd op de mededeling dat JC2 het hóógst spelende C2 team van Nederland kan worden als we promoveren naar IDC-C! Ja, ja, u hoort het goed. Waarom dan 'kan' en 'als', ze zijn nu toch immers kampioen? Dit ligt aan de uiteindelijke resultaten van HCZ JC1. Nog even afwachten dus.

.... en voor wie het écht wil weten, onze ballentas inclusief sleutel is weer terecht en de frisse hesjes zitten er weer in. JC2 is weer compleet om zich ook de laatste twee wedstrijden vol in te zetten om ongeslagen (zie foto) kampioen te gaan worden. Een prestatie van formaat die naast een geweldig getalenteerd team alleen mogelijk is met een enthousiaste en betrokken groep trainers, staf én natuurlijk ouders.

 

Iedereen die een bijdrage aan dit succes heeft geleverd, hartstikke bedankt namens JC2! Tot slot kan je hieronder een mooie film (gemaakt door Irene van Heerde) bekijken van het behaalde kampioenschap:

Hey ho let's go JC2!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
!Oefenwedstrijd Lelystad JC1
Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina JC1
MHC EDE JC2
MHCZutphen JC2
MHCBeuningen JC1
O.H.C. Bully JC1
O.H.C. Bully JC1
MHCBeuningen JC1

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram