G-hockey
hcz headers 1920x1000 (1).jpg hcz headers 1920x1000 (2).jpg header dames 1 1920 x 1000.jpg header dames 1-21920 x 1000.jpg header dames 1-3 1920 x 1000.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg header image002.jpg header image003.jpg header image004.jpg header image005.jpg header image006.jpg header image007.jpg
 

G-hockey

G-Hockey wordt mede mogelijk gemaakt door Novon Schoonmaakbedrijf en Brownies&Downies Zwolle

G-hockey bij HC Zwolle; Gaaf met een hoofdletter G!


Binnen Hockey Club Zwolle maken we hockey graag voor iedereen toegankelijk. Hockey is een sport waarbij je samen een Gave maar bovenal sportieve tijd hebt. Voor iedereen vanaf 8 jaar met een verstandelijke beperking, bieden wij G-hockey aan. Inmiddels heeft ons G-hockey team 12 spelers van uiteenlopende leeftijd.

Hockey lijkt een moeilijke sport, maar blijkt ook voor mensen met een verstandelijke beperking tot verrassende techniek en overzicht te leiden. Een goede begeleiding is voor deze groep extra belangrijk. We streven naar een kleine groep trainers om de groep te begeleiden. Door met meer dan een trainer training te geven, is er ook individuele aandacht mogelijk.

Natuurlijk spelen zij ook competitiewedstrijden!

We trainen met het G-hockey team één keer per week op zaterdagochtend. Daarnaast spelen we in de landelijke competitie. Dat zijn meestal 8 wedstrijden per jaar, ook op zaterdagochtend. En als we een wedstrijd hebben trainen we ook op woensdagavond.

De wedstrijden worden gespeeld op een klein veld volgens de regels van het 6-tal (mini)hockey. De scheidrechter fluit naar de aard van het spel, waardoor er vaak een verrassend leuke wedstrijd ontstaat met veel plezier.

Enthousiast geworden, hockey lijkt je helemaal Gaaf?!?!

Kom kijken en train vrijblijvend mee om aan eens hockey te proeven. Als jij zorgt voor sportieve kleding en schoeisel, dan zorgen wij voor de stick en maken jou enthousiast voor hockey! Er kunnen nog best een aantal spelers bij. Wie weet kunnen we dan een tweede competitieteam starten!

Richtlijnen voor de deelname aan G-hockey:

· Plezier beleven aan hockey

· Stick kunnen vasthouden en hier zonder gevaar mee om kunnen gaan (zicht hebben op gevaar en veiligheid of dit kunnen leren)

· Voldoende mobiel (niet rolstoel afhankelijk)

· Aanwijzingen kunnen opvolgen

· Omgaan met anderen, in een groep kunnen functioneren

Een keertje meetrainen verplicht je tot niets. Maar mocht je hockeyen bij ons leuk vinden, dan ben je van harte welkom om lid te worden van onze vereniging en ons team.

Praktische informatie

· De trainingen zijn gedurende het hockeyseizoen op zaterdagen van 10:00 tot 11:00 uur

· Het hockeyseizoen loopt van september t/m december en maart t/m mei. En in de wintermaanden gaan we in de zaal trainen. We blijven dus lekker bezig.

· In principe trainen we niet tijdens de schoolvakanties.

· Per seizoen hebben wij 8 competitiewedstrijden, waarvan er 4 wedstrijden ‘uit’ worden gespeeld. Meestal in plaatsen wat verder weg zoals bv Apeldoorn, Enschede, Bemmel, Groningen of Lochem.

· Let op: deelname aan competitiewedstrijden is niet verplicht. Je kunt er ook voor kiezen om trainingslid te worden.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met:

Michael Taen: 06 1595 9221 / [email protected]
Esther Ohldevendt: 06 4047 4665 / [email protected]

· Heb je belangstelling om onze trainersgroep te versterken, neem ook dan graag contact op met Michael of Esther. Goede persoonlijke begeleiding van de G-hockeyers is belangrijk dus we kunnen altijd versterking gebruiken. Ook als je bijvoorbeeld een stageplaats zoekt.

 

Hopelijk tot snel!
Sportieve groet.