Zaalhockey
Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg heather 1(3).jpg _DSC9803.jpg _DSC9827.jpg _DSC9894.jpg _DSC9897.jpg
 

Zaalhockey

/var/folders/lv/1fsnvxyj1n138fk9l37jcyhh0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/Zaalhockey-sticks-groep.jpg

 

 

Zaalhockey wordt ieder jaar met veel enthousiasme gespeeld en het is een goede aanvulling op veldhockey. Zaalhockey wordt binnen gespeeld op een speelveld met een houten of kunststof ondergrond. Aan de rand van dit veld liggen balken waardoor de bal niet over de zijlijn kan. Het veld is kleiner dan bij veldhockey. Er wordt gespeeld met een lichtere bal, een zaalhockeystick en de wedstrijden zijn korter.

Zaalhockeywedstrijden worden gespeeld door twee teams met ieder zes spelers. Daarvan zijn doorgaans 5 veldspelers en 1 keeper. Het komt echter regelmatig voor dat een keeper in de laatste minuten van een wedstrijd voor een extra veldspeler wordt gewisseld. Een team mag maximaal zes wisselspelers op de bank hebben. Geregeld door wisselen is gebruikelijk.

Voor wie?

Vanwege beperkte zaalcapaciteit in Zwolle en omgeving kunnen we helaas niet aan iedereen zaalhockey aanbieden.

Waar

De zaalhockey wordt aangeboden op verschillende locaties in Zwolle en omgeving. De trainingen en wedstrijden worden ingedeeld afhankelijk van beschikbaarheid en tijdstip. Onderstaande locaties worden gebruikt:

 

  • ·Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle
  • ·Het Bewegingshuis in Stadshagen
  • ·WRZV Hallen in Zwolle
  • ·On Campus Windesheim in Zwolle
  • ·Kulturhus de Spil in Nieuwleusen
  • ·De Trefkoele in Dalfsen

 

Wanneer

Zaalhockey vindt plaats in de periode dat veldhockey winterstop heeft, in de maanden december, januari en februari.

Inschrijven

De inschrijftermijn voor het zaalhockey seizoen 2019/2020 is verstreken. De zaalcommissie zal op basis van de ingeschreven teams een optimale planning maken. We letten hierbij o.a. op de beschikbaarheid van zalen, trainers en welke trainingstijden haalbaar zijn voor de teams op basis van kennis van en ervaring met voorgaande jaren.

 

De zaalcommissie zal op basis van de ingeschreven teams een optimale planning maken. We letten hierbij o.a. op beschikbaarheid van trainers en welke trainingstijden haalbaar zijn voor de teams op basis van kennis van en ervaring met voorgaande jaren. We hanteren met nadruk niet het principe van ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. 

Contact

Voor vragen kun je contact opnemen met de zaalcommissie via [email protected]

Zaalcommissie

De zaalcommissie voor seizoen 2019 – 2020 wordt georganiseerd door:

Richard Veldkamp Voorzitter

Debby Visser Secretaris

Marieke Jansen Lid Commissie

Esther Bertram Lid Commissie

Pauline van Schaick Lid Commissie

Dennis van der Sluis Lid Commissie