Verslag
Header 2 17 november 2019.jpg Header 3 17 november 2019.jpg Header 4 17 november 2019.jpg Header 5 17 november 2019.jpg Header 6 17 november 2019.jpg Header 7 17 november 2019.jpg Header foto 2.jpg Header foto 3.jpg Header foto 4.jpg Header foto 7.jpg Header foto 8.jpg Heren 1 strafcorner.jpg hockey 17112019 001adj01.jpg hockey 17112019 003adj01.jpg hockey 17112019 008adj01.jpg hockey 17112019 016adj01.jpg _DSC9803.jpg
 

MHCBeuningen JC1 - Jongens C2: 2 - 4

Gespeeld op: 23-11-2019

En dat is 10... JC2 ongeslagen kampioen subtopklasse!

Wie had dat gedacht? Wij!

Dit team jongens en bijhorende staf en ouders waren eenvoudigweg niet te kloppen dit seizoen voor de concurrentie. Woorden schieten tekort voor dit getalenteerde team. Ik hou het dan ook kort en laat de foto's voor me spreken.

Zwientje tik (zie foto)....dat komt volgens mij het meest in de buurt van de pot die we op het 'waterveld' van Beuningen moesten afwerken. De wasmachines zullen dit weekend overuren draaien bij de ouders om alles weer schoon te krijgen. Gelukkig heeft Diana den Boer net een nieuwe is mij ter oren gekomen. Die kan heerlijk zijn eerste echte uitdaging aangaan.

Deze wedstrijd was zeker niet onze beste wedstrijd en het resultaat was desalnietemin toch hetzelfde als de 9 voorgaande wedstrijden. 3 punten in de zak en daarmee ongeslagen kampioen in de subtopklasse!

Voordat we met elkaar naar Beuningen vertrokken, zagen we op veld 2 nog net JC3 kampioen worden. Nu JC1 nog... Tijdens onze wedstrijd in Beuningen vernamen we dat ook JC1 gewonnen had met 4-2 van Oosterbeek en daarmee op doelsaldo degradatie wist af te wenden. Gelukkig maar want hierdoor kan JC2 dik en dik verdiend naar ICD-C na de zaalcompetitie. Hilversum, Laren, Groningen, 't Gooische... fantaseerden sommige ouders al. Een enkeling dacht zelfs heimelijk aan HC Rotterdam... Wat het ook wordt, het gaat een stap extra vragen van onze trouwe rijders.

Maar goed, de wedstrijd in Beuningen. Tja, zoals altijd inlopen, een warming-up en de line-up en oh ja dit keer ook even heerlijk ontspannen met elkaar donderjagen in de speeltuin (zie foto's). Wellicht een idee voor de activiteitencommissie? Ook deze wedstrijd was het weer fris op de bank en daarom zochten de mannen geregeld warmte bij elkaar en onder de fleece-kleden of allebei tegelijk (zie foto). Ik moet even heel goed nadenken wat ik nog meer over de wedstrijd kan vertellen. Niet zo veel eigenlijk.

We kunnen des te meer melden over de terugkeer, het onthaal en verdere feest op de club. Met party-poppers in een formaat zoals ik ze nog nooit heb gezien en dezelfde zoals die bij Pec Zwolle (regionaal clubje) bij thuiswedstrijden in grote getalen worden afgeschoten liep JC2 door de erehaag gevormd door de troste ouders naar de grote trappen voor een aantal zeer mooie shots (zie foto's). De jongens waren zichtbaar onder de indruk al viel er moeilijk op te boksen tegen de eerder genoemde speeltuin bij Beuningen.

Na het feestelijke onthaal werden de mannen getrakteerd op heerlijke warme chocolademelk waarbij de slagroom rijkelijk vloeide en soms in afwijkende toediening werd geconsumeerd. Ook ontbraken natuurlijk niet de brokken chocolade en gevulde speculaas. Als cadeautje en welgemeend eerbetoon kregen alle mannen na een persoonlijk bedanktje van de coach een beker uitgereikt (zie foto's). Het waren allemaal voorbodes van hetgeen zou komen. Je gaat ons nog niet vertellen dat de Sint speciaal voor JC2 door weer en wind met zijn trouwe schimmel de weg naar het Zwolse clubhuis had gevonden?

Vol verwachting klopte een ieders hart toen we ons verzamelden bij de openhaard van het clubgebouw. Er hing duidelijk iets in de lucht. Plots verschenen op de trappen vanuit de kleedkamers op de begane grond een mijter, staf en rood gewaad....ja hoor de goedheilig man had ondanks zijn drukke agenda een gaatje gevonden om JC2 toe te spreken (zie foto). Iedereen, incl. de stafleden kwamen aan de beurt om na vriendelijke persoonlijke woorden en een tip of verbeterpunt voor de komende zaal- en veldcompetitie een heerlijke chocoladeletter uit de zak van Sinterklaas te ontvangen. Waar was coach Tjeerd eigenlijk tijdens dit belangrijke moment?

Toen iedereen aan de beurt was geweest en de mijter van Sinterklaas langzaam over zijn ogen zakte, hetgeen voor de kenners onder ons een hoog Jiskefet gehalte had, nam de goedheiligman tijdig afscheid om verder het land in te trekken om nog meer kinderen blij te maken (zie foto).

Moe en voldaan gingen onze jongens nog even lekker buiten hockeyen en voetballen terwijl binnen het eten werd klaargezet. Waarschijnlijk door de heerlijke geuren gingen de jongens die inmiddels weer binnengekomen waren als een hongerige zwerm sprinkhanen over de heerlijke pizza's, broodjes frikandel en kroketten. Uiteraard deden de ouders hierbij ook een duit in het spreekwoordelijkje zakje. Van de gezamelijk geopende rekening werd gretig gebruik gemaakt om zo naast het eten ook menig verkoelend drankje te nuttigen (zie foto's). Overigens gaat de Sint geheel in stijl mee met zijn tijd en zal hiervoor nog wat Tikkies uitdelen om zijn rekening weer wat aan te zuiveren. Er moeten tijdens de aankomende feestdagen immers nog heel veel uitgaven gedaan worden.

Na toch weer veel meer woorden te hebben gebruikt dan gepland, wil ik dit seizoen afsluiten met mijn dank uit te spreken voor een geweldige ervaring die we met elkaar hebben mogen meemaken. Dit is niet zo vanzelfsprekend in de huidige maatschappij en tijd waarin we leven. Laten we dit dus vooral koesteren met elkaar want dit is écht heel bijzonder. Als staf kijken we daarom ook uit naar het komende zaal- én veldseizoen en hopen dan ook weer op jullie onmisbare inzet te kunnen rekenen.

10x gespeeld, 10x winst, 30 punten en een positief doelsaldo van 61. Dan is slechts één conclusie op zijn plaats: JC2 meer dan terecht kampioen en op naar ons IDC-C avontuur!

......zie ik daar nou toch enige gelijkenis? Zou het dan echt waar zijn? Nee de verbeelding neemt nu vast een loopje met me....óf.....?

Andere verslagen

Tegenstander Datum
!Oefenwedstrijd Lelystad JC1
Enschedese hockeyclub Prinses Wilhelmina JC1
MHC EDE JC2
MHCZutphen JC2
MHCBeuningen JC1
O.H.C. Bully JC1
O.H.C. Bully JC1
MHC EDE JC2

Contact

Adres
Luttekeweg 5
8031 LG ZWOLLE
038-4545316

Postadres
Postbus 1505
8001 BM ZWOLLE
KvK nummer 5298438

Instagram